Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Det er mange ting å tenke på før man skal delta på et sykkelritt. Her har vi listet opp de mest populære spørsmålene og svarene.

TDF Classic 2017 ble gjennomført lørdag 27. mai.

Mer info om påmelding til neste års turritt Hammer Stavanger Classic kommer etterhvert.


SPØRSMÅL OG SVAR - TOUR DES FJORDS CLASSIC 2017

Når åpner påmeldingen?

Påmelding til Tour des Fjords Classic er i gang og du kan melde deg på her.

Selve rittet arrangeres 27 mai 2017.

Hvem kan delta på sykkelrittet Tour des Fjords Classic?

Utover aldersgrensen settes det i utgangspunktet ingen begrensninger på hvem som kan delta på sykkelrittet Tour des Fjords Classic. Men vi anbefaler alle deltagere å trene systematisk en god stund før arrangementet for å få størst utbytte av turen.

OBS! Antall påmeldte er i begrenset til 1000.

Hva er aldersgrensen for å delta?

Ryttere kan delta vi Tour des Fjords Classic fra det året de fyller 17 år. Det er ingen øvre aldersgrense.

Hva må jeg ha tilgjengelig ved påmeldingen til Tour des Fjords Classic 2017?

– Betalingskort. Ultimate Sports Service aksepterer Diners, VISA og MasterCard

– Turritt ID nummeret ditt.

Ryttere med helårslisens trenger ikke skrive inn lisensnummeret. Alle deltagere vil derimot bli bedt om å oppgi fødselsdato istedenfor bare fødselsår. Dette vil gøre det lettere for Ultimate Sports Service å kryssjekke påmeldingslisten med lisensregisteret til NCF.

Hva er turritt ID?

Turritt ID er en kode som brukes ved påmelding til mange av landets turritt. Ved å bruke Turritt ID koden vil flere av feltene være ferdigutfylt når du melder deg på Tour des Fjords Classic.

OBS! Har du ikke deltatt i turritt tidligere og ikke finner Turritt ID nummeret ditt i databasen til Turritt.com, kan du ta kontakt med Turritt.com og få opprettet et nummer. Eventuelt melder du deg på uten Turritt ID og får registrert ID i ettertid, som da kan brukes til Tour des Fjords Classic 2017 eller andre turritt knyttet til Turritt.com.

Lisens?

For å sykle ritt i Norge, kreves det at du har løst lisens. Det kan enten være et helårslisens eller engangslisens som er løst i forbindelse med et enkeltarrangement. Har du tenkt å sykle flere ritt i løpet av sykkelsesongen, kan det fort lønne seg å løse ut en helårslisens. Med en slik lisens er du i tillegg også forsikret på trening. Det kreves imidlertid at du er medlem av en sykkelklubb. Det er klubben som skal bestille lisensen for deg fra Norges Cykleforbund. Om du ikke er medlem av en sykkelklubb må du løse ut en engangslisens for hvert ritt du deltar på. Har du helårslisens må den tas med på rittkontoret, når du henter startnummeret ditt. Kan du ikke vise frem en gyldig lisens på rittkontoret vil startnummeret ditt holdes tilbake, eller du vil måtte løse ut en engangslisens.

Brukernavn og passord til ultimate sport service?

Har du glemt brukernavnet/passordet for å endre opplysninger/bytte pulje i datasystemet til Ultimate Sports Service? Du kan få brukernavn/passord sendt på nytt på mail til classic@tourdesfjords.no

Refusjon og/eller videresalg av startnummer?

Påmeldingen til Tour des Fjords Classic er bindende. Påmeldingsavgiften vil ikke bli refundert, selv om den påmeldte av ulike uforutsette årsaker ikke kan delta. Dette gjelder for eksempel ved sykdom. Vi har heller ikke kapasitet til å håndtere videresalg av startnummer.

Egen pulje for bedrifter/lag?

Bedrifter/Lag kan profilere seg ved Tour des Fjords Classic 2017 med egne puljer. De som ønsker lagspåmelding sender en epost til: classic@tourdesfjords.no

Her skriver dere følgende informasjon:

– Lagsnavn/bedrift
– Lagleder (e-post og mobil)
– Antall plasser

Dere vil da få tilsendt en link der dere kan gå inn og melde på deres syklister, på samme måten som gjøres bl.a. på Nordsjørittet. Faktura vil bli tilsendt.

Påmeldingsavgift

Kr. 690,-, utgifter til lisens på 200,- kommer i tillegg.


Før rittet

Seedingsrittene blir i år som følger:

TdF classic 2015 – 2016 (99% – 100%)
Nordsjørittet 2015 – 2016 (98 % – 99 %)
Color Line Tour 2015 – 2016 (96 % – 97 %)
Haugesund – Sauda 2015 -2016 (96 % – 97 %)
Bergen – Voss 2015 – 2016 (96 % – 97 %)
Vestecrittet Lysebotn – Bryne 2015 – 2016 (96 % – 97 %)
Jætrillen 2016 – 2017 (96 % – 97 %)
Dalane Rundt 2016 – 2017 (96 % – 97 %)


Bildet viser den lange løypen


Bildet viser den korte løypen


Service på sykkelen?

Det hjelper ikke å trene godt mot Tour des Fjords Classic om ikke utstyret ditt er i orden. Vi anbefaler at du ser nøye over sykkelen i god tid før rittet. Før Tour des Fjords Classic bør du sjekke bremseklosser og drivverket (kjedet og at alle bevegelige deler) er rent, rustfritt og nysmurt. Nye dekk bør kjøres inn (én tur eller to) før selve rittet, for å unngå overraskelser på den store dagen.


På rittdagen

Startsted

Stavanger Sentrum, Fisketorget

Starttidspunkter

08:00 Sekretariat og startnummerutlevering fra kl.
09:30 Arrangement fra scene kl.
10:00 Første pulje starter.

Starttider for puljene:
Klokken 10.00 - Pulje 1 - Startnummer 101 - 160
Klokken 10.05 - Pulje 2 - Startnummer 201 - 260
Klokken 10.10 - Pulje 3 - Startnummer 301 - 360
Klokken 10.15 - Pulje 4 - Startnummer 401 - 460
Klokken 10.25 - Pulje 5 - Startnummer 501 - 560
Klokken 10.30 - Pulje 6 - Startnummer 601 - 660
Klokken 10.40 - Pulje 7 - Startnummer 701 - 775
Klokken 10.45 - Pulje 8 - Startnummer 801 - 885

Hva skal jeg ha med meg til start?

Alle ryttere kan ta med seg en ekstra sekk med klesskift, som man kan levere i startområdet. Denne vil bli transportert til målområdet i Stavanger. Sekken må merkes med navn, telefonnummer og startpulje.

Matstasjoner underveis?

På TDF Classic sine matstasjoner vil det bli servert boller, bananer, saft, vann og sportsdrikke fra Squeezy.

Matstasjonene er på følgende steder:
Kort løype
Sola Camping ca. 32,5 km

Lang løype
Sola Camping ca. 32,5 km
Coop Marked Høle ca. 90 km

Toaletter underveis?

Det finnes toaletter ved starten i Stavanger, ved målområdet i Sandnes samt ved matstasjonen ved Sola Camping.

Utstyr - hva er lov og hva er fornuftig?

Sykkelen: Ifølge Turrittreglementet til Norges Cykleforbund skal det benyttes en standard landeveissykkel med rett styre eller bukkestyre. Det er ikke tillatt å bruke temposykkel eller tempobøyler montert på en tradisjonell landeveissykkel. Det fungerer også bra med offroad eller hybrid.

Bekledning: Et godt råd er å ikke kle seg for varmt. Du får fort opp varmen når rittet er i gang. Om været er bra mister du fort mye væske og mineraler gjennom svette. Da kan du fort bli dehydrert, dersom du ikke klarer å kompensere ved å drikke mye. Løse armer og ben er praktiske å ha på seg, og en ultratynn vindstopperjakke har du alltid plass til på baklommen.

Medbrakt mat underveis?

Det er viktig å huske at kroppen din er stresset under rittet. Det du tar med deg av mat bør være lettfordøyelig. Kroppen din mister mye salt og mineraler under turen så dette bør du kompensere for. Sportsdrikke er å anbefale istedenfor saft og vatn da det inneholder et balansert forhold av mineralene du trenger for at kroppen lettere skal ta til seg næringen/vesken. En god Sportsdrikk inneholder også en riktig blanding kort- og langkjedete karbohydrater. Saft inneholder primært sukker og dette derfor er lite optimalt som sportsernæring. Sportsbarer er også utviklet for å erstatte næringen som kropper forbrenner. Det er viktig å ikke teste ut nye produkter på rittdagen. Spis det som du er vant til fra trening.

Hvor lang tid kan jeg bruke på Tour des Fjords Classic 2017?

Av sikkerhetsmessige forhold må alle være i mål før kl.16.15. De som evt ligger an til å ikke klare dette vil bli tatt ut av rittet. På denne måten bevarer vi sikkerheten, samtidig som du får anledning til å se på internasjonale sykkelstjerner i Sandnes sentrum kort tid etter at Classic rittet er avviklet. Med andre ord, er det ingen grunn til å forlate sentrum etter turrittet!

Tenkt miljø

Vi oppfordrer alle til å tenke på miljøet under arrangementet. Vennligst ikke kast søppel fra deg i naturen. Ta vare på papir og annet emballasje og kast det på matstasjonene eller i målområdet.

Tenk på dine medsyklister på turen!

Ser du noen i vanskeligheter er det bedre å stoppe opp og hjelpe, enn å sykle forbi. Stopper du for å hjelpe til dersom noen har et uhell, vil du kunne få fratrekk på sluttiden. Om det skjer ulykker i Tour des Fjords Classic, er det bedre at skaden varsles èn gang for mye, enn ikke i det hele tatt. På startnummeret ditt vil du finne de viktigste telefonnumrene for rittdagen. Medisinsk nødnummer 113. Ser du en vakt i nærheten av der du befinner deg, kan de også varsles.

Tekniske uhell underveis?

Under rittet må du kunne skifte slange selv, og du må ha med ekstra slange. På matstasjonene vil du kunne få enkel teknisk hjelp (justere gir og annet), men du kan ikke basere deg på å få teknisk hjelp utenom dette. Men vi oppfordrer alle, hvis mulig, om å hjelp til sine medsyklister på vei mot Stavanger.

Rullekjøring/kjedesykling - hva er det?

Det er nyttig for alle deltakere å vite hva rullekjøring eller kjedesykling er. Selv om du ikke vil være med i rullen, er det nyttig å forstå hvordan det fungerer. Og hvis du vil bli med i et felt, må du vite hvordan du oppfører deg i et felt, og sørger for tryggest og mest mulig effektiv kjøring. Mer info om dette kan du lese om her.


Skulle du ikke finne svar på det du lurer på, send oss gjerne en e-post til: classic@tourdesfjords.no