Flere World-Tour lag til Tour des Fjords

02.02.2018

Flere World-Tour lag til Tour des Fjords

22. til 24. mai 2018 arrangeres Tour de Fjords med etapper langs sørkysten av landet. Med flere sterke World Tour-lag til start, har nivået aldri før vært høyere. Skal de norske continentallagene by opp til kamp, så må alle mulige fordeler brukes. I løpet av de neste ukene vil vi presentere lagene som skal delta i årets Tour des Fjords, og vi begynner med noen godbiter.

Siden Team Sky gjorde sitt inntog i profesjonell sykling i 2010, har laget vært å regne som ett av verdens absolutt beste lag. Nå stiller de til start i Tour de Fjords for første gang med flere av sine store stjerner. Hvis vi er heldige stiller deres nyeste signering, Kristoffer «Doffen» Halvorsen, som virkelig er på hjemmebane.

«Doffen» har ikke rukket å bli mer enn 21 år, men har allerede en merittliste flere kan drømme om. Med etappeseire i ‘’ungdommens Tour de France’’, Tour de l’Avenir, topplasseringer i belgiske semiklassikere og verdensmestertittel fra U23 klassen i Qatar, kunne Halvorsen velge og vrake i profflag. Valget falt på Team Sky og dersom «Doffen» stiller til start, så har Team Sky ett sterkt kort i kampen om seier.

Seiersgarantistene

Med over 400 seire er det få som kan matche Lotto Soudal. På sitt beste sveipte laget med seg hele 40 seire i løpet av én sesong! Som lag har Lotto Soudal vunnet flere etapper i Vuelta a España, Giro d’Italia og Tour de France, i tillegg til ritt som Liège – Bastogne – Liège og Giro di Lombardia. Lag med slike meritter har ofte mer enn kun gode ryttere, de må ha god ledelse. Med erfaringen laget besitter kan vi regne med å se dem i front når de kritiske fasene av rittet foregår, på tross av at dette er deres første deltakelse i Tour des Fjords. Enten det er mulighet for sidevind eller posisjonering inn mot bakker, så vil Lotto Soudal være ett av lagene som setter sitt preg på avgjørelsen.

Angrep er beste forsvar

Få, om noen, skaper mer interessante ritt enn Caja Rural – Seguros RGA. Spanjolene kan garantere én ting uansett løype; angrep. Fra startskuddet går til siste mann har krysset målstreken vil laget være med på alt som skjer i front. Angrep etter angrep, støt på støt. Går det ett brudd så er Caja Rural med, og dersom de ikke er med, så kommer de kjapt bakfra. Startende for 5. gang viser at de trives i Norge, på tross av været, og med angrepsvillige ryttere og offensiv taktikk så kan vi love spenning.

Lokale fordeler

Ingen kjenner løypene bedre enn de norske continentallagene. Team Coop stiller til start i sin egen bakgård når de skal kjempe for topplasseringene i årets Tour des Fjords. Etter flere år med stabilt gode resultater takket være ryttere som August Jensen og Sven Erik Bystrøm, vil laget i år jobbe for igjen å etablere seg på toppen av norsk sykling. Med Magnus Børresen sin stødige hånd ved roret, skal Team Coop utfordre de etablerte stormaktene og sikre oss som publikum timevis med underholdning.