Verdensmesterne på lagtempo til Tour des Fjords

Foto: Szymon Gruchalski

13.02.2018

Verdensmesterne på lagtempo til Tour des Fjords

22. til 24. mai arrangeres Tour des Fjords langs Sør-Norge. I den forbindelse presenterer vi lagene som skal konkurrere om seieren, og med flere av verdens beste lag blir kampen hard. I løpet av kort tid ruller vi ut lagene som skal konkurrere og i dag har vi gleden av å presentere Team Dimension Data, Team Sunweb, Israel Cycling Academy og Uno-X Norwegian Development Team.

Edvald Boasson Hagens Team Dimension Data stiller til start nok en gang til start i Tour des Fjords. Med etappeseirer fra Tour de France, Eneco Tour og fjorårets seier i nettopp Tour des Fjords, kommer nok de forsvarende mesterne til og gi alt for seier.

Det Sørafrikansk registrerte World Tour laget ble etablert for å fremme sykling i Afrika og sammen med den veldedige organisasjonen Qhubeka, donerer de sykler til dem som trenger det.

Regjerende Verdensmestre

Under VM i Bergen 2017 sto Team Sunweb for en aldri så liten skrell. Som et av få lag med dame- og herrelag, tok Team Sunweb seierne på lagtempo for begge kjønn. Herrelaget har i tillegg vunnet konkurranser som den grønne og den prikkete trøya i Tour de France, flere etapper i samme ritt og sammenlagt seieren i Giro d’Italia. Nå stiller herrelaget opp i Tour des Fjords og med en slik merittliste kan vi forvente toppresultater.

«Rookies»

Israel Cycling Academy har ikke holdt på lenge i syklingens verden, men har foran årets sesong økt budsjettet og stiller til start med ett lag som er bedre enn noen gang. Laget har allerede begynte sesongen bra med flere topposisjoner både i Australia og på Mallorca. Israel Cycling Academy har enda ikke vunnet på norsk jord og kommer nok til å gjøre det de kan for å endre på dette!

Talentutvikling

Ett av de yngste lagene på startstreken i årets Tour des Fjords vil være Uno-X Norwegian Development Team. Etter at Uno-X økte støtten foran årets sesong har laget valgt fra øverste hylle når det gjelder ledere og talenter. Med erfaring fra øverste hylle kommer Kurt Asle Arvesen og Stig Kristiansen til guide rytterne med stødig hånd. Ivrig etter å vise seg fram så vil vi nok se flere av rytterne i stadige angrep.